IMPLANTOLOGIA - Dianet - Cabinet Stomatologic in Bacau, Dr Dascălu Dumitrița Mihaela

Go to content

Main menu:

IMPLANTOLOGIA

Servicii Oferite
Implantologia dentara implica reconstructia cu substituenti naturali sau sintetici a dintilor pierduti din cauza cariilor, accidentarilor, inaintarii in varsta sau bolii parodontale. Desi sunt realizate la cele mai inalte standarde posibile, protezele dentare nu sunt un substituent pentru dintii naturali si nu sunt o solutie pe termen lung. Activitati simple ca vorbitul si mestecatul alimentelor se transforma intr-o sursa de anxietate, disconfort si chiar durere.

Daca doriti sa va recapatati tineretea dentara, implantul este solutia. Atunci cand este realizat corect, implantul dentar are o rata de succes foarte mare. Insa este important de stiut ca acest tip de tratament trebuie instituit cat mai repede fata de momentul pierderii dintilor. Odata ce dintele natural este pierdut, osul de care a fost sustinut incepe sa se resoarba. In consecinta, cu cat perioada scursa de la momentul pierderii dintelui este mai mare, cu atat oferta osoasa este mai redusa. Daca insa va aflati in situatia de a fi pierdut un dinte (sau mai multi) cu foarte mult timp in urma, folosirea grefelor osoase si a tesuturilor moi poate compensa pierderea de os.


De ce ar trebui sa alegi implantul dentar:
Dintii vecini nu necesita slefuire
Restaurarea pe baza de implant are un pronostic mai bun decat proteza fixa Atunci cand iti lipsesc dinti in zonele laterale, implantul reprezinta singura alternativa la protezele mobilizabile
Atunci cand este inserat corect, implantul pastreaza volumul osului inconjurator
Coroanele pe implanturi sunt cele mai apropiate de dintii naturali, asigurand o eficienta masticatorie crescuta
Implantul iti reda confortul psihologic, pentru ca poti in sfarsit sa vorbesti si sa mesteci normal, iar estetica faciala nu-ti este in nici un fel modificata.
Ne mandrim cu faptul ca avem la dispozitie toata aparatura necesara implantologiei moderne, dar credem ca atuurile noastre de baza sunt pregatirea profesionala si experienta, precum si increderea in ceea ce facem.


Coroanele integral ceramice

Pentru ca nu prezinta schelet metalic, coroanele integral ceramice au proprietati estetice exceptionale, reproducand fidel textura, transluciditatea si nuanta naturala a dintilor tai. Pot fi modelate si nuantate in detaliu, iar rezultatul este extraordinar de fizionomic. In consecinta, reprezinta optiunea numarul unu in restaurarea protetica a dintilor cu leziuni mai ample in zona vizibila, fiind vadit superioare coroanelor ceramice pe suport de zirconiu.
Pentru ca se realizeaza prin presare, ardere sau frezare computerizata, necesita un grad inalt de pregatire atat a medicului, cat si a tehnicianului dentar.

    ceramica pe zirconiu


Fatetele – Porcelain Laminate Veneers (PLVs)


Ce sunt fatetele dentare?
Fatele dentare sunt restaurari protetice realizate integral din ceramica. Asemenea unor unghii false foarte subtiri, acestea acopera doar partial dintii, modificandu-le astfel forma, culoarea si pozitia. Rezultatul: o imbunatatire drastica si vizibila a zambetului, fara durere si cu o preparare minima a dintilor. Grosimea redusa a acestora, asociata cu tehnicile adezive moderne, asigura rezistenta, durabilitate si un aspect estetic al dintilor.

De ce din ceramica?
Avand o rezistenta foarte buna si redand, in acelasi timp, textura si transluciditatea dintelui natural, ceramica este cel mai estetic material pentru lucrarile protetice. In plus, datorita stabilitatii chimice crescute, toxicitatii scazute asupra tesutului dentar si riscului redus de a produce sensibilitate sau iritabilitate la nivelul gingiilor, este biocompatibila cu dintii.

Ce probleme stomatologice pot rezolva fatetele dentare?

Spatii interdentare inestetice
Coloratii dentare
Inghesuiri dentare moderate
Traumatisme dentare cu pierderi moderate de substanta
Obturatii frontale inestetice

Cat de repede ma pot bucura de zambetul dorit?

Fiindca este vorba de o zona de estetica maxima, nu ne putem permite nicio aproximare. Inainte de inceperea propriu-zisa a tratamentului, se realizeaza o simulare a rezultatului final, astfel incat pacientul sa aiba posibilitatea de a propune eventuale modificari sau chiar schimbarea intregului plan de tratament. Pentru ca pacientul sa-si dea seama corect de rezultatul estetic al dintilor in ansamblu in urma tratamentului, folosim tehnica Digital Smile Design. Odata ce pacientul este multumit, incepe preparea dintilor in vederea fatetarii. Tehnica de realizare este netraumatizanta si, in functie de caz, se slefuieste intre 0,5-0,6 mm in smaltul dentar sau fatetele vin cimentate fara a fi nevoie de slefuire. Dupa terminarea pregatirilor speciale pentru fatetare se amprenteaza arcadele dentare. Ultima etapa consta in cimentarea definitiva a fatetelor (dupa 3-4 zile) cu adezivi de ultima generatie.
Fatetarea dentara din ceramica este o metoda de tratament complexa, care necesita o foarte buna pregatire a medicului, tehnologie avansata si un laborator de tehnica extrem de competent.
Contactati-ne pentru a afla daca fatetele dentare sunt solutia propice pentru problemele dumneavoastra estetice.

 
 
Back to content | Back to main menu