PROTETICA - Dianet - Cabinet Stomatologic in Bacau, Dr Dascălu Dumitrița Mihaela

Go to content

Main menu:

PROTETICA

Servicii OferiteProtetica dentara inseamna refacerea dintilor prin lucrari fixe: fatete, coroane si punti dentare, precum si prin lucrari mobile sau mobilizabile: proteze totale sau partiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi.
 

Lucrare protetica din ceramica cu proteza scheletizata

PROTEZA SCHELETATA

Proteza scheletata se ataseaza unei lucrari fixe printr-un sistem culisant matrice-patrice pe care se afla un cauciuc denumit teflon care permite inserarea si dezinserarea protezei. Acest teflon este de trei duritati : moale, mediu si dur, in functie de caz. Legatura dintre dintii de pe o parte a protezei si cealalta este facuta prin conectori confectionati din metal. Acest material le permite o grosime foarte mica, pastrandu-si rezistenta si nu sunt deranjanti pentru pacienti.
proteza scheletata


PROTEZA TELESCOPATA

Proteza telescopata se poate confectiona pe mai putini dinti decat scheletata, insa este necesara o anumita pozitionare a unitatilor restante. Dintii se prepara si se acopera cu niste cape pe care se va atasa proteza. Materialul capelor permite o adaptare perfecta a protezei.PROTEZA CU CAPSE

Proteza cu capse sau proteza cu bile este o solutie in momentul in care pacientul foarte putin dinti pozitionati nefavorabil. Sistemul se ancoreaza in radacina si la exterior are o bila care se va prinde printr-un teflon (cauciuc) in proteza. Aici intervine calitatea dintilor restanti.

Costul acestor restaurari este mai ridicat, din cauza acestor sisteme speciale, insa trecerea de la dinti naturali, respectiv restaurari fixe, direct la protezele mobile este o trauma pentru pacient si de cele mai multe ori duce la refuzul total al protezarii.

Sunt foarte multi pacienti care vin in cabinet cu justificarea vecinul meu, respectiv prietenul meu, si-a facut o astfel de lucrare. Vreau si eu, ca sa nu ajung la proteza. O astfel de decizie apartine numai medicului. In urma unei consultatii amanuntita insotita de radiografii se poate pune un diagnostic si apoi elabora un plan de tratament.

Nu va temeti de restaurarile mobilizabile, sunt o vaianta foarte buna si durabila a situatiei dumneavoasta.

 
 
Back to content | Back to main menu